Infra szauna

Hőmérséklet: 50-70ºC
Páratartalom:
~10%

Jótékony hatásai:

Az infra szauna jótékony hatásaival számos tudományos kutatás foglalkozik. Ma már sokak előtt ismeretes, hogy az infra szauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, következésképpen kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket. Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek. Az infra szauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak – hasonlóan a finn szaunához – egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen. Infra szaunázás közben jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, ennek következtében immunrendszerünk ellenálló képessége nagymértékben megnő, sőt mi több, nő a vérkeringés intenzitása is, mely magára a szervezetre van jótékony hatással. Ilyenkor a szív hatékonyabban dolgozik, a szívizmok megerősödnek, ami a későbbiekben a szervezet nagyobb teherbíró-képességével jár. Legtöbb esetben testedzésünk célja nem az izmok fizikai méretének növelése, hanem a szervezetünk leterhelése, ellenálló képességének növelése, amire az infra szauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is felgyorsulnak, ezzel segítve a lerakódott káros anyag kiválasztását. A folyamat főleg a különböző méreganyagok (higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav, stb.) távozását segíti elő. A felsorolt belső hatások mellett a szaunázás eme formája külsőnkre is pozitív hatással van a különböző bőrelváltozások és esztétikai hibák csökkentésével.

A szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infra szaunával kezelik, ugyanis ez segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll. Az infra szauna által keltett izzadtságtermelés ezt könnyen eltávolítja a szervezetünkből, ugyanis annak fénye és hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál fény- és hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére a leghatékonyabb. Mindemellett a bőresztétikai problémákat is hatékonyan kezeli, elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak felvétel és méreganyagainak kiürítését, növelve ez által a bőr ellenálló képességét is. Ebből következően megállapítható, hogy az infra szaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, és gyorsítja a sebek gyógyulását is. Tudományos kutatások igazolták, az infra terápia jótékony hatással van a ficamra, izomgörcsre és az ízületi merevségre. Rendszeres használatával enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb hasonló jellegű tünet is. Ezt a típusú terápiás kezelést egyaránt ajánljuk minden korosztálynak. Rendszeres használat mellett, a leggyorsabban érezhető hatása a frissesség, felüdülés és fokozott munkabíró képesség. Ennek a készüléknek a használatával elfeledheti a szorongást, a depressziót és stressz káros hatásait is.

Napjainkban az elhízás népbetegségnek számít, a felgyorsult életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében.  Egy 30 perces infra szaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amikor az infra szauna kifejti jótékony hatását, a test dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, egyúttal kiválasztja a zsírokat és a káros méreganyagokat is, így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. Kutatások kimutatták, hogy infra szaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.