Megújuló energiahasznosítás uniós támogatással

close
Tájékoztatás a korona vírussal (COVID-19) kapcsolatos intézkedésekről


Tisztelt Vendégeink!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** továbbra is zavartalanul működik!!

Számunkra az Önök nyugalma és biztonsága a legfontosabb, melynek érdekében a kialakult helyzetre tekintettel tovább fokoztuk a higiéniai óvintézkedéseinket, ennek keretében többek között:
• közös használatú helységeinket, tereinket naponta többször takarítjuk, fertőtlenítjük,
• gyakran használt felületek: pultok, kilincsek, gombok, ajtók, mosdóhelyiségek folyamatosan takarítjuk és fertőtlenítjük,
• kiemelt figyelmet fordítunk az éttermi porcelánok, evőeszközök, poharak mosogatására, a büfé asztalok, éttermi felszerelések, ill. a wellness részleg takarítására és fertőtlenítésére
• szállodánk több pontján, mindenki számára hozzáférhető fertőtlenítő folyadékot helyeztünk el
• sok munkavállalóik autóval érkezik munkahelyére a távolság miatt, így a tömegközlekedés veszélyét elkerüli

Az Erdőspuszta Club Hotel**** felkészült vendégei fogadására, szolgáltatásaink az egyéni vendégek felé egyelőre zavartalanul elérhetőek, bármilyen – higiéniával kapcsolatos – igény esetén a szálloda személyzete rendelkezésre áll.

Wellness részlegünk külső és belső medencéinek hőmérséklete (30 Celsius fok feletti!!!) és vegyi összetétele az előírásnak megfelelő, így az azonnal elpusztítja a vírusokat.

A személyzet megfelelő felkészítést kapott a személyi higiénia fokozott betartására, amit folyamatosan ellenőrzünk.

Szállodánk előnyei más szállodákkal szemben ebben a koronavírussal terhelt rendkívüli helyzetben:
• izoláltan, a várostól távol egy 6 hektáros fenyőerdő közepén található, a látogatható összes terület nagysága 18 hektár
• á la carte éttermünkben bármikor tudnak étkezni, területe miatt, másoktól jól elszeparáltan is
• 8 fős létszámok fölött akár több külön termet is tudunk biztosítani baráti társaságok és családok részére, hogy egyáltalán ne kelljen idegenekkel érintkezniük!
• Március 18-tól megnyitjuk a 80 fős, teljesen szabadtéri, egyedi rattan bútorzattal felszerelt teraszainkat is, ahol szintén egymástól megfelelő távolságra, akár nagyobb létszámú társaságoknak is tudunk asztalokat kialakítani, igény szerint!

Bízunk abban, hogy, a korona vírussal terhelt nehéz időszak mihamarabb elmúlik!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** addig is mindent megtesz az Önök minél teljesebb kikapcsolódása érdekében!

Változatlan odaadással és szeretettel Várjuk Önöket!


MEGÚJULÓ ENERGIAHASZNOSÍTÁS UNIÓS TÁMOGATÁSSAL
DEBRECEN KÉT LEGÚJABB TERMÁL GYÓGYÁSZATI ÉS WELLNESS SZÁLLODÁJÁBAN

Az Arbo Invest Zrt. a Környezet és Energia Operatív Program pályázatával 229.118.693 Ft Uniós támogatásban részesült a „Kiegészítő geotermikus energiahasznosítás Debrecen két legújabb termál gyógyászati és wellness szolgáltatásokat nyújtó szállodájánál” elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 477 millió forintos összköltségvetésű projekt mindamellett, hogy környezetvédelmi szempontból kiemelten pozitív hatású és számos új munkahelyet teremt a térségben, Kelet-Magyarország első visszasajtolási technológiával tervezett geotermikus energiahasznosításra épülő beruházása lesz.

Az Arbo Invest Zrt. 2010-ben kérte fel a Porció Kft-t, hogy kidolgozza a megvalósíthatósági tanulmányt a Hotel Arborétum területén található termálvíz alternatív energia forrásként történő felhasználására. Elsődleges célunk az volt, hogy a projekt területén megfúrt és 2007-ben gyógyvízzé nyilvánított termálkút geotermikus energiáján kívül – melyet fürdési és gyógyászati felhasználásra kívánunk fordítani – újabb kutat fúrjunk az épület fűtési és használati meleg víz energiájának hasznosítása céljából, ezzel tetemes megtakarítást elérve napjaink egyre növekvő energiaáraival szemben. Mindemellett a jelenleg kivitelezés alatt álló Hotel Arborétum környezeti terhelése és energiafelhasználása jelentősen alacsony szinten tartható volna a Debrecent környező létesítményekkel szemben.

Az Arbo Invest Zrt. célja egy 4 csillagos minősítésű, de 5 csillagos színvonalú szálloda-, sport és szabadidős komplexum létrehozása Debrecen külterületén, 28 hektáros arborétumi környezetben. A jelenleg kivitelezés alatt álló Hotel Arborétum a tervek szerint 2013-ban fogadná első vendégeit. A wellness szállodában többek között lehetőség nyílna nagyobb volumenű konferenciák és rendezvények lebonyolítására, sokrétű sport-, szabadidős és szórakoztató tevékenységre, illetve helyet adna a gyógy- és vendégturizmusnak is.

Az Arbo Invest Zrt. környezettudatos gondolkodását nemcsak a szálloda név- és helyszínválasztása jellemzi, hanem cégünk az üzemeltetésben is törekszik a környezetbarát megoldások alkalmazására. Többek között ezt a törekvést mutatja, hogy a helyben feltárt gyógyvizű kút felesleges hőjét hasznosítani kívánjuk a fürdő medencéinek részleges hő tartásához is. Mivel az épületegyüttes és a medencék földgázalapú hőenergia igényeinek kielégítése évi több mint 50 millió forintba kerülne, így a beruházó további költséghatékony és környezetbarát megoldásokat keresett. E munka során fogalmazódott meg, hogy a gyógyvizű kút hő hasznosításához hasonlóan geotermikus energia felhasználásával mérsékeljük mind a földgázfogyasztást, mind pedig ennek költségvonzatát. Az előkészítő munka során kiderült, hogy a jelenleg érvényes jogszabályi környezet miatt szükséges termelő és visszasajtolási technológia nem építhető meg csak a Hotel Arborétum területén. A rendszer kialakításához szükséges kútpárt nem lehet úgy elhelyezni a területen, hogy azok között az egymásra hatás elkerülése miatt szükséges távolság tartható legyen.

Ezen kritériumnak megfelelt a 2010. decemberében megnyitott négycsillagos Erdőspuszta Club Hotel****, mely a Hotel Arborétumhoz közeli területen épült fel. Az Erdőspuszta Club Hotel**** a projekt gazdához hasonlóan szintén csökkenteni kívánja a fűtési energia költségeit, így a földgázhoz viszonyított jelentős engedmény fejében helyet ad a tervezett létesítmény termelőkútjának, illetve a kapcsolódó technológiának. A projektgazda hidrogeológus szakértő bevonásával felmérte a várható termál adottságokat. A szakvélemény alapján kiderült, hogy területen nagy biztonsággal feltárható közel 1400 méter mélységben kb. 80°C kútfej hőmérsékletű termálvíz, melynek legnagyobb térfogata 42 m3/h. A termálvizet az érvényben lévő jogszabályi kötelezettségnek megfelelően, és azzal teljes mértékig összhangban egy 1350 méter mély visszasajtoló kúton keresztül kívánjuk eljuttatni a hévízadó rétegbe. A projekt tervezett eredménye, hogy egy átlagos időjárási körülményű évben 28,63 TJ/év földgáz elégetésével előállított hőenergiát helyettesítsen megújuló alapon, geotermikus energiával. A projekt gazdaságossága és munkahelyteremtése mellett környezetvédelmi szempontból is kiemelten pozitív hatású, ugyanis a rendszer üzembe helyezését követő évben nemzetgazdasági szinten 237t CO2 ekv. gázkibocsájtás elmaradását eredményezi. A fejlesztés összhangban van az Új Széchenyi Tervvel. Megvalósítása többszörösen is indokolt mind Magyarország számára, mind pedig a fejlesztésből részesülő vállalkozás szempontjából is.

A Hotel Arborétum projektről bővebb információt a www.hotelarboretum.com oldalon, míg magáról a nyertes beruházásról a www.arboinvest.hu weboldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Nagy Levente

projekt menedzser

Arbo Invest Zrt.

Tel.: (+36 52) 531 848/131

E-mail: info@hotelarboretum.com