Ajánlott kerékpáros útvonal: Hortobágy

close
Tájékoztatás a korona vírussal (COVID-19) kapcsolatos intézkedésekről


Tisztelt Vendégeink!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** a körülményekhez és a 168/2020. (IV. 30.) kormányrendelethez maximálisan igazodva várja Vendégeit!

A jelenlegi világméretű járványügyi helyzetre reagálva az Erdőspuszta Club Hotel**** vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

A szálloda egész területén fokozott higiéniai óvintézkedéseket vezettünk be (pl. közös használatú helyiségek, terek naponta többszöri takarítása, fertőtlenítése, éttermi felszerelések folyamatos tisztán tartására kiemelt figyelmet fordítunk, valamint a szálloda több pontján, mindenki számára hozzáférhető fertőtlenítő folyadékot helyeztünk el).

A wellness részlegünkbe kizárólag előzetes bejelentkezést követően, kültéri napágyakon, időjárás függvényében, korlátozott létszámban tudjuk fogadni Vendégeinket!
Egyéb szolgáltatásaink (lovaglás, pusztakocsi, horgászat, bicikli, csónak/vízibicikli, dodgem, 9D mozi, konditerem, foci és teniszpálya) továbbra is elérhetőek, mivel a szabadban, 1,5 méter távolságot betartva végezhetőek.

Fenyves Vendéglőnk terasza megnyitott!
Az asztaltársaságok közt 1,5 métert tartva, fokozott higiéniai intézkedésekkel biztosítunk lehetőséget asztalfoglalásra.
Az étterem benti részében kizárólag mosdóhasználatra és elviteles ételek átvételére és fizetésére van lehetőség!
Nyitva tartás minden nap 12 és 22 óra között.

A kialakult helyzetre való tekintettel éttermünk ételkiszállítás formájában továbbra is szeretne gondoskodni a kulináris élményekről. Konyhánk továbbra is főleg az Arbo tanyánkon nevelkedett állatok húsának felhasználásával készíti el az asztalra kerülő ételeket.
Az ételrendelés hétfőtől vasárnapig, 10 és 21 óra között érhető el.
Felszolgáló kollégánknál, aki házhoz viszi a rendeléseket, lehetőség van bankkártyával vagy akár átutalással is fizetni az azonnali jóváírásnak köszönhetően. Ezáltal érintésmentesen is kézhez kaphatja rendelését. További részletekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat bizalommal. Telefonszám: +36 20 2999 444

Szállásfoglalásra a kijárási korlátozás megszűnésével immáron újra van lehetőség.
Aktuális csomagajánlataink a http://www.erdospuszta-clubhotel.hu/araink/csomagajanlatok/ linken megtekinthetőek.

További információkért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@erdospuszta-clubhotel.hu e-mail címen.

Bízunk abban, hogy a korona vírussal terhelt nehéz időszak mihamarabb elmúlik!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** addig is mindent megtesz az Önök minél teljesebb kiszolgálása érdekében!

Változatlan odaadással és szeretettel Várjuk Önöket!Információk

 • Útvonal: Debrecen – Balmazújváros – Kónya (Tiszacsege felé) – Hortobágy (vonal túra; kerékpár + vasút)
 • Időtartam: 3 óra
 • Hossz: 50 km
 • Szintkülönbség: Elhanyagolható

Megközelíthetőség

Debrecenből Balmazújváros irányába induljunk. A városból kivezető útszakasz nyomvonalán egy darabig kerékpárúton haladhatunk. A kerékpárút végén a 33-as számú főúton kell folytatni az utat egészen a balmazújvárosi leágazásig. Innen már kisforgalmú utakon haladhatunk. Balmazújvárost elhagyva a Tiszacsege felé vezető útról Kónya felé balra, földútra kanyarodunk, majd folytatjuk utunkat egészen Hortobágyig.

Leírás

A 2 napos túra Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztájára, a Hortobágyra kalauzol bennünket. Az ország első és egyben legnagyobb nemzeti parkja (1973) 1999 óta Világörökség része (UNESCO). Jelentős része bioszféra rezervátum, vizes élőhelyei a Ramsari Egyezmény értelmében nemzetközi védettséget is élveznek. Változatos táj a végtelennek tűnő füves lösz puszták, tekintetet megakasztó gémeskutak, szikes pusztai tölgyes erdők, tavak, mocsaras lápos vidékek és a Tiszát kísérő ártéri erdők miatt. Mocsarai és halastavai a madarak fészkelésének és vonulásának európai jelentőségű helyszínei. Sajátos a terület növény- és állatvilága. Találkozhatunk a puszta minden őshonos háziállatával (szürke marha, bivaly, rackajuh, nóniusz ló, mangalica), és megismerkedhetünk a máig élő és virágzó népi hagyományokkal és mesterségekkel is (hortobágyi pásztorkodás, egykori csárda világ, fazekasság stb.). Aki 2 napnál tovább szeretne időzni a térségben az a tiszai gáton futó Eurovelon (Egyekről) eljuthat a Tisza-tóhoz vagy a másik irányba Tiszacsege nevezetességeit csodálhatja meg. Debrecenbe vissza Hortobágy településről vasúton ajánlott, vagy a fentebb leírt útvonalon vissza kerékpárral!

A 2. nap útvonalát lásd a Túraútvonalak kerékpárral és gyalog  túratérképen.

Látnivalók

 • Balmazújváros: Mihalkó Gyula kalapos, Semsey Andor Múzeum, Veres Péter Emlékház
 • Hortobágy: Pásztormúzeum, Kilenclyukú-híd, Pusztai Állatpark, Körszín, Madárpark, Hortobágy-Halastavi Tanösvény
 • Hortobágy-Máta: Máta Fazekasműhely, Mátai Ménes, Máta puszta bemutató terület
 • Egyek-Pusztakócs: Egyek-Pusztakócsi mocsarak, Meggyes csárda
 • Egyek: Nyugati Fogadóház (látogatóközpont), Patkós csárda
 • Tiszacsege: Zsellérház, Tüzelős ól, Ároktő-Tiszacsegei hullámtér
 • Tiszacsege – Nagymajor: Vay Kastély Rádió Múzeum