Ajánlott kerékpáros útvonal: Hármashegyi túra

Információk

  • Útvonal: Debrecen – Martinka – Haláp – Hármashegyi Pihenőközpont / Hármashegy (vonal túra; kerékpár + Zsuzsi kisvasút)
  • Időtartam: 1 óra
  • Hossz: 25 km
  • Szintkülönbség: Elhanyagolható

Leírás

A túra az Erdőspuszta másik sűrűn látogatott pihenőközpontjához vezet. A Hármashegyi Pihenőközpont gyönyörű erdei környezetben fekszik, domborzati viszonyai nem a megszokott alföldi táj képét mutatják köszönhetően a homokbuckákból kialakult domboknak. Kedvelt túrázó és kirándulóhely. Tágas rét, sűrű erdőfoltok, kilátó, játszótér, büfé teszi még kellemesebbé a kikapcsolódást. A Hármashegyi Pihenőközpont a végállomása a Debrecenből induló, egykor fa szállítására megalkotott Zsuzsi vasútnak is, amely ma már a turizmust szolgálja.

Megközelíthetőség

Martinka felé, kisforgalmú belvárosi utakon haladva (lásd Debrecen belváros térkép) érjük el a városból kivezető útszakaszt. Mindvégig kisforgalmú összekötő utakon haladunk Martinkáig, ahol térjünk rá a Haláp felé vezető földútra. A Halápi csárdától kijelölt kerékpárút (földút) vezet a pihenőközpontba. A visszaút történhet kerékpárral ugyanezen az útvonalon, vagy a Zsuzsi vonattal Debrecenig.

Látnivalók

Hármashegyi-kilátó, Hármashegyi-tó, erdei utak (piknikezési, vízvételi lehetőség)

Ajánlott kerékpárútvonal száma az Irány Debrecen Túrák kerékpárral és gyalog térképen: 4.