Városlátogatások

Fakultatív programajánlónk letöltése

A Világörökség része: Tokaj

Tokaj neve hallatán minden magyar ember felkapja a fejét, odafigyel a méltató szavakra, mondatokra. Helyesli az elismerést és tiltakozik, ha netán bírálják világhírű termékét, a „tokaji bort”. Az a hírnév, mely a középkorban alakult ki, ma is visszahull e Tisza-Bodrog parti városkára.

Tokaj keletről a Tisza-Bodrog partjaira támaszkodik. Itt fut le a szikla hegyláb a Tiszába, innen a kőrév korai nevezete. Balról, Nyugat felől a Kopasz-hegy áll őrt fölötte több mint 500 m-es központi csúcsával, helyt biztosítva a keleti országrészt besugárzó TV átjátszó állomásnak, sugárzó toronynak. A Kopasz-hegy lankáin évszázadok óta termelik a szőlőt, így a város hangulatos, mediterrán vidéket idéző centrumába sétálva először a hegy lábait borító, szépen művelt szőlők tűnnek fel. Tokaj első írásos említése 1067-ben I. Géza királyunk egy oklevelében található. Ekkor kőrévként említik, míg 1073-ban már Tokajként szólnak a településről, mely a középkorban sokáig csak révként szolgált átkelőhelyként. A XVI. században ívelte át első ízben fahíd a folyó medrét. Ez a híd pusztult el az 1565-ös ostrom alkalmával. Mária Terézia királynő építtette a következő hidat, mely már nagyjából a mai közúti híd környékén állhatott. A napjainkban itt álló híd már sorban a negyedik, melyet 1961-ben adtak át a forgalomnak.  A város főutcája számos apró bolthelységet őriz, emlékeztetve Tokaj késő feudális kori, kereskedelmi szerepére. Szinte átmenet nélkül érkezünk a város főterére, mely számos látnivalót tartogat: itt áll Szent István király szobra, a római katolikus templom (1913), és a református templom (1802-1822). E teret díszíti a Bacchusz-kút, és ide nyílik az egykori Generális ház is. A főtér déli sarkán található a Rákóczi pince, ahol helyi hagyomány szerint zajlott a Szapolyai Jánost királlyá kikiáltó országgyűlés (1527.) Tokaj, bár a megye peremén helyezkedik el, történelmi borvidéke, évszázados értékei és bájos kisvárosi jellege végett évente turisták ezreit vonzza. Látványos építészeti és infrastrukturális fejlődése révén a várost 1997-ben HILD éremmel ismerték el, a közelmúltban pedig végre valóra válhatott egy régi álom: Tokaj-Hegyalját a világörökséggé részévé nyilvánították, s így hivatalosan is világ leghíresebb és legvédettebb tájegységei közé tartozik.

Hősi múlt, zamatos borok: Eger

Különleges élmény a várossal megismerkedni, mivel a műemléki jelleg mellett a változatosság az érkező első benyomása. A látogató – érkezzen akár közúton vagy vasúton – hirtelen találkozik a város sajátos hangulatával, mert a síkságokat, enyhe dombokat mély völgyek váltják fel.

A szelektől védett völgyek szőlőkarói mögött feltűnnek a tornyok és a jellegzetes épületek: elsősorban a Bazilika és a Líceum hatalmas tömbjeinek sziluettje. A végleges városkép hosszas fejlődés után alakult ki. A történelem, a hősi múlt, a gyönyörű környék és a jó bort termő föld együtt eredményezi mindazt, ami által kiemelkedő értékű műemléki város Eger.

Fekvése miatt hívogató és kitárulkozó település. Az építészeti megjelenése hol nagyvonalúságával, hol pedig intimitásával fog meg. A hangulat egyszer komor, hősies és lenyűgöző, máskor egyszerű és barátságos. Igen sokféle képpel találkozunk, ha bebarangoljuk a girbegurba utcákat, pedig a város nem túl nagy. Arculatát semmivel össze nem téveszthetővé az teszi, hogy az újrakezdés városa ez, amely a középkori Magyarországot is megőrizve simul a vár köré, a szőlődombokra felkapaszkodva élteti és beépíti a bortermő dűlőket, egyszerre rombolja és őrzi a pincesorokat. A nagy tudású püspökök tervei alapján olyan nagyszerű középületek emelkedtek, mint a Líceum, a Bazilika, a Minorita templom, a Megyeháza. A város többi részének építőit is az ellenreformáció és a barokk nagyszabású világa ihlette, akkor készült a szerényebb polgári és parasztházak jelentős része. A barokk és a copf stílus kora itt hazánk szinte minden városát felülmúlóan változatos, mégis harmonikus települést teremtett meg, nagy gazdasági és szellemi fellendülést hozva.

Eger – és egyben az ország – egyik legszebb főtere, a magyar építészet gyöngyszeme az Eszterházy tér, ahol a maga nevében páratlan művészeti alkotás, a Líceum, az építője nevét viselő Eszterházy Károly Főiskola, és vele szemközt a Pyrker érsek által épített Egri Bazilika áll, amely az esztergomi után az ország legnagyobb és legszebb egyházi intézménye. A Dobó tér, a régi városközpont, az egykori piactér megtartotta szerepét, ma is a városi közigazgatás és a kereskedelem tere. A tér fő eleme, meghatározója a barokk templomépítészet remeke, a minorita templom és rendház. A vár felőli oldalon a kis Dobó teret a Senátor ház zárja le, amelyet a komor várfalak alatt olyan, mint egy díszes zenélő doboz. Ez a kontraszthatás sok helyen jellemző a településre, amelyet kiemel a tér vizuális központjában elhelyezett Dobó szobor, amely a vár legendás védőjének állít emléket. Jellegzetes elemei továbbá Eger városának a borospincék, melyek közül a legismertebb a Szépasszony-völgyi pincesor. Eger nem egy reneszánsz, török és középkori műemlékekkel rendelkezik, az ezekkel való találkozás mindig különleges élménynek számít. Városképileg is jelentős a török minaret és vár látványa, amelyek szintén meghatározóak az összkép szempontjából.

Eger Magyarország legszebb barokk városai között van számon tartva. Műemlékei, gyógyvize és zamatos borai miatt éves szinten több ezer hazai és külföldi látogatóval büszkélkedhet. Aki egy hamisítatlan történelmi időutazásra vágyik, feltétlenül keresse fel Heves megye ékszerdobozát, Eger városát, és semmi esetre se hagyja ki a már említett Szépasszony-völgyét, a város legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területét, amely közel 200 pincéjével szorosan összekapcsolódik az egri borok hírnevével.

Irány a pásztorok földje, irány a Hortobágy!

A természet és az ember harmonikus együttélését kiemelkedően példázó, 1973-ban alapított első hazai nemzeti parkunk, a 81 ezer hektár kiterjedésű Hortobágyi Nemzeti Park 1999-ben a világörökség részévé vált.

A Hortobágy Közép-Európa egyetlen hatalmas, összefüggő füves pusztája töretlen látóhatárával, egyedülálló növény- és állatvilágával, növekvő jószágállományával, erősödő pásztorságával és gazdag kulturális hagyományával Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi helyszíne. E lebilincselő, egyedi szépségű tájon a tiszta vizet, a tiszta levegőt és a puszta természeti értékeit megőrizve többszörösére növekedett a régi magyar haszonállatok (szürke marha, nóniusz ló, hortobágyi racka, mangalica, házi bivaly) hortobágyi állománya. Itt – Magyarország és Európa legnagyobb ellenőrzött ökológiai területén – található a magyar természetvédelem génbanki állatállományának több mint fele.

Hortobágy sajátos földrajzi tájegység: Magyarország legtágasabb legelőterülete, amely az egyik jellemző ősfoglalkozást, az állattenyésztést annak régi vonásaival együtt máig megőrizte. A terület magában foglalja a Hortobágyot és a Nagykunság jelentős részét, valamint a vidék arculatát meghatározó építészeti emlékeket, mint amilyen a hortobágyi Kilenclyukú híd, a Hortobágyi Csárda és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeum épülete. Hortobágy vidéke Hajdú-Bihar megye legmelegebb része. A napi hőingadozás nagy, a nappalok tikkasztó hőségét a hűvösebb, felfrissülést hozó éjszakák teszik elviselhetőbbé. A tíznél több halastó mellett három jelentősebb vízfolyást találunk a Hortobágyon. Természetes víz a pusztát középen átszelő Hortobágy folyó, míg a Keleti- és a Nyugati-főcsatorna a nemzeti park peremén szállítja a Tisza vizét. A vidék átlagos tengerszint feletti magassága 92 méter körüli, legmagasabb pontja a Bürök-halom (105 m). A puszta legszembeötlőbb felszíni formái a kurgánok vagy kunhalmok. Hortobágy a természetvédelem, a gazdálkodási tevékenység és az idegenforgalom sajátos egységét valósítja meg. A különleges madárvédelmi rezervátumok, az egyedülálló és kiemelt jelentőségű természet-megőrzési területek részei az Európai Unió elindította Natura 2000 hálózatnak. A tájegység egész Európa szempontjából jelentősen veszélyeztetett fajokat, valamint ezek élőhelyeit őrzi. A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont és Kézműves udvarban a Hortobágy élővilágáról láthatnak kiállításokat az érdeklődők, valamint szakmai programok nyújtanak ismereteket. A természeti és kultúrtörténeti értékekről négy bemutató terület ad jellemző képet: a Nyírőlapos-Nyárijárás puszta, a Hortobágy-halastó, az Egyek-pusztakócsi mocsarak és a Tisza-tó. A bemutató területeken belül a könnyebb tájékozódást táblákkal jelzett tanösvények szolgálják. A nemzeti park látogatható területeire csak belépőkártyával lehet eljutni, ami az információs helyeken és a Hortobágyi Nemzeti Park központjában váltható.

Állandó turisztikai bemutatóhelyein, valamint tavasztól advent beköszöntéig az egész évet felölelő rendezvénysorozatain kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek a mindennapjaikat itt élő pásztorokkal, azok viseletével, hagyományaival, ételeivel, zenéjükkel és táncaikkal, illetve a pásztorkodáshoz kapcsolódó kézműves mesterségekkel. A Hortobágyon valóban létező, élő értékeket őriznek. A világ ezen apró, de híres szeglete 2008-ban hatalmas elismerést kapott Európától. Hortobágy, a környező településekkel összefogva 21 hazai pályázó közül nyerte el a “Magyarország legjobb, élő hagyományokat őrző desztinációja” és a „Kiváló Európai Desztináció” megtisztelő címeket.

Önt is várja a Nyíregyházi Sóstó Zoo!

Az ország egyik legszebb, legnagyobb és leglátogatottabb vadasparkja Nyíregyházán, a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.

Az állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy vadregényes tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse, miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. 2010-ben Magyarországon és az európai térségben is egyedülálló létesítmény nyitotta meg a kapuit a Nyíregyházi Állatparkban. A kéthektáros területen Zöld Piramis épült: Ócenáriummal, Esőerdőházzal és Tarzan ösvényével.

Ócenárium és Esőerdőház (Zöld Piramis) létrehozása

A Zöld Piramisnak nevezett épület földalatti szintjén az Indiai Óceán élővilága jelenik meg. A látogatók üvegfolyosóban közlekedve az 500.000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok stb. élővilágát figyelhetik meg. Az Ócenárium fölött kerül kialakításra az Esőerdőház, amely sajátos hangulatával, egyedülálló élményt nyújt. A látogatók függőhidak magasságából tekinthetnek le a dzsungel gyönyörű növényeire, a 15 méter magasról lezúduló vízesés mellett elhaladva pedig olyan különleges állatokkal találkozhatnak, mint a komodói varánusz, az orángután, a páncélos rinocérosz, a krokodil vagy az óriáskígyó.

Afrika-ház és Tarzan ösvény kialakítása

Az ösvény a Szafari híddal kapcsolódik az Afrika-házhoz, amely a kontinens állatainak széleskörű és újszerű bemutatását teszi lehetővé, mintegy 1.000 m²-es területen. Az épület a látogatók számára kívülről biztosítja az állatok tanulmányozását. A bővítés szervesen illeszkedik az Állatparkhoz, ugyanakkor meseszerű élménnyel is szolgál, hiszen nemcsak állatokat lehet itt látni, hanem speciális, az ismert mesék (Dzsungel Könyve, Tarzan) világához kapcsolódó szórakoztató elemek is beillesztésre kerültek.

Az Afrika-panoráma igazi kalandra csábít, hiszen itt akár megsimogathatják a zsiráfcsaládot, esetleg etethetik a Nagydombon lakó páviáncsapatot a látogatók, akik mellett antilopok, zebrák és wattusik vágtatnak, versenyre kelve széles szájú orrszarvúkkal úgy, mintha valóban az afrikai szavannákon lennének. Velük átellenben pedig a vendégek megcsodálhatják a világ legnagyobb szárazföldi állatát, az afrikai elefántot. 2007 nyarán új látványosságokkal bővült a Tarzan ösvénye: látható itt törpe víziló, oroszláncsalád, rózsásflamingó, krokodil és szurikáta. Itt kapták meg végleges helyüket a gepárdok is, s a látogatók bepillantást nyerhetnek egy maszáj falu életébe is. Az ázsiai földrész állatvilága több helyütt is megjelenik. Ezt az állat bemutatót nem sikerült egy területre koncentrálva megépíteni, így a majmok a Trópusi házban, a madarak a madárházban, a pávák pedig szabadon élnek. A szabad, nagy kifutókban jól érzik magukat a tevék, jakkok, tigrisek, hópárducok és az indiai orrszarvúk. Az Észak-Amerika bemutató nemcsak az indiánok fő élelmét jelentő bölényeket és a mindig lesben álló ragadozót, a pumát vagy a játékos mosómedvéket mutatja be, de Winnetou világát is megismerheti az itt felépült indiántáborban. A magyar parasztudvar bemutatja mindazokat a háziállatokat, melyek egykor és ma körülvették az embert. Láthatjuk a használati tárgyakat, sőt kipróbálhatjuk akár még a kecske fejését, vagy a csirkék etetését is. Az udvaron olyan különlegességek között sétálhatnak, mint a fecske hasú mangalica disznó, az erdélyi, a hortobágyi racka vagy a magyar szürke marha.

Sarkvidéki panoráma

Európában egyedülálló kísérlet, hogy a nyíregyházi vadasparkban köves talaj helyett homokon élnek a jegesmedvék, akik láthatóan nagyon jól érzik magukat e környezetben. Ráadásul, ha kedvük szottyan meg is mártózhatnak korszerű, feszített víztükrű medencéjükben. A borjúfókák, jegesmedvék és pingvinek világát a víz alól is megfigyelhetik a látogatók, akárcsak az oroszlánfókákat, egy fantasztikus show műsor közepette. Gino, Leoni és Alf különböző állatkertekből érkezett, ám hamar megbarátkoztak az új 400 ezer literes medencéjükkel és természetesen gondozóikkal is.

Kárpát-medence

A Kárpát-medence állatvilágát a kezdetektől bemutatja a park, hiszen ezekkel az állatokkal alapították annak idején az intézményt. Nem csak azt láthatjuk, hogy egykoron milyen állatok éltek itt a térségben, hanem ember és állat kapcsolatát, egymáshoz való viszonyát is, valamint a vadászó nomád nép szerszámait, fegyvereit, a honfoglaló magyarok szokásait is megfigyelhetjük. 2005 áprilisában megépült a medveerdő, amely közel 1 hektáron terül el. Egyelőre Zsófi és Peti, a két kamcsatkai barnamedve uralja a kifutót, de a terület menhelyként is szolgál majd, így újabb macik is várhatóak.

A közel 3500 állatot felvonultató gyűjtemény a főváros után a legnagyobb az országban. Az itt élő több mint 300 faj közül csak Nyíregyházán látható különlegességek is megtalálhatóak, ilyen például a fehér tigris pár, az afrikai elefántcsalád, az indiai orrszarvúk és a gepárd pár. Több mint 20 fajmegmentési program részeseként sikeresen szaporodik itt többek között a zsiráf, a lisztmajmocska, a jaguár vagy a szibériai tigris. A Nyíregyházi Vadaspark nem szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki itt jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik. A gyerekeknek a séta végén mini-vidámpart és játszótér nyújt kikapcsolódást. A sétányok mentén található vendéglátóhelyek pedig egytől-egyig azt szolgálják, hogy egy kellemes napot tölthessenek el az ide érkezők.

Vizes élmények Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa. Fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, strandból, Aquaparkból és Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum, mely szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis- és nagy gyermekes családoknak.

Gyógyfürdő

A létesítmény kezdetben még csak a fürdőzés lehetőségét biztosította, de már akkor elindult a kezdeményezés, mely az orvosi felügyelet melletti gyógyítás jövőjét alapozta meg. A hévíz tudományos vizsgálatai igazolták, hogy a Hajdúszoboszló alatt elterülő víztenger összetétele rendkívüli mértékben egyedi. Neves kutatók véleménye szerint, „a hajdúszoboszlói víz a maga nemében egyedülállónak tekinthető, hozzá hasonló összetételű és hőmérsékletű víz nem ismeretes”.

Az 1927-es fövenyfürdő megnyitása óta a gyógyfürdő nagymértékben megváltozott. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg három különböző hőfokú fedett, míg a szabadban további négy élményelemekkel felszerelt medencével várja vendégeit. A 2002-ben történt átfogó felújításnak köszönhetően az egész épület teljesen megújult. A gyógyfürdő épületének megújulása, a kezelő helyiségek bővítése és a pihenőhelyek kialakítása teremti meg az ideális feltételeket a vendégek teljes kikapcsolódásához és gyógyulásához.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek a fürdőkezelések mellé több mint 40-féle különböző kezelést igényelhetnek, melyek hatásukat a kombinált igénybevétel esetén fejtik ki legjobban.

A gyógyfürdő legismertebb gyógyászati kezelései a fürdőkezelés, az iszappakolás, a súlyfürdő, valamint a tangentoros víz alatti masszázskezelés. A gyógymasszőrök által alkalmazott masszázstechnika tovább fokozza az előbb említett kezelések hatásfokát.

Strandfürdő

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum része a strandfürdő, mely májustól késő őszig minden korosztály számára a fürdőzés, a pihenés és a szórakozás lehetőségét biztosítja.

A Hungarospa szabadtéri fürdőegysége május elsejétől szeptember végéig várja vendégeit. A fürdő területe 30 hektár, ahol 13 medence kínál kikapcsolódást az ide látogatók számára. A szolgáltatások közé tartozik a csónakázás, a vízi biciklizés a fürdő területén található csónakázótavon, továbbá a strandröplabdázás, de még a sakkozás lehetősége is adott.

A strandfürdő tradicionális fürdőmedencéi közül kiemelkedik a hullámmedence és a pezsgőmedence. A strandfejlesztés során az egyik legnagyobb figyelmet érdemlő fejlesztés a Mediterrán tengerpart, mely Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje. A mediterrán stílust idézi meg a homokos part, a kalózhajó, a világítótorony és a pálmafák.

Az úszómedence nemcsak az úszás kedvelőinek áll a rendelkezésére, hanem sportversenyek megrendezésére is alkalmas. A gyermekek több medence közül választhatnak, ahol vizesen szórakozhatnak akár a szülők felügyelete mellett is. A gyermekpancsoló, a gyermekmedence, a tanmedence és az omegamedence a kétpályás csúszdával mind-mind lehetőséget biztosít az önfeledt szórakozásra. A kicsik részére gyermekjátszótér is fokozza a hajdúszoboszlói strandfürdő területén szerzett élmények gazdagságát.

A fürdő területén található sportcentrumban a vízi élmények mellett sport élményekkel is gazdagodhatnak a fürdőzők. A strandröplabda, a lábtenisz, a ping-pong, a strandfoci, és a tenisz is az aktív kínálat elemei. A strandfürdő területén naturista sziget is rendelkezésre áll a természet közeliség kedvelői számára.

A medencék széles kínálatát egészítik ki az extra szolgáltatások, melyek térítés ellenében vehető igénybe: fürdőruha kölcsönzés, kabinbérlés, napozóágy bérlés, üzenetküldés, hangos bemondás, értékmegőrzés.

A strandfürdő területén egymás mellett kínálják az egyéni stílusjegyekkel elkülönülő vendéglátó üzletek a magyar gasztronómia és különböző nemzetek ételeit.

A vizes élmények színesítéseként a Hungarospa a strandfürdő területén a vendégek aktivizálására különböző mozgásprogramokat, zenés táncos, és egyéb szórakoztató programokat is szervez.

Aquapark

A hajdúszoboszlói strandfürdő területén található Aquapark kínálatával igazi csúszdaparadicsom: óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, Big hole, Twister és Niagara teszi teljessé az élményt.

Az Aquapark a strand területéről közelíthető meg külön karszalag vásárlásával, mely lehet egész napos vagy akár rövidebb időre szóló is. A fürdőkomplexum ezen része csak a májustól őszig terjedő időszakban várja vendégeit, gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az Aquapark 9 féle csúszdapályát biztosít a látogatóknak, melyek 10 méternél is magasabbról való indulással eltérő élményt kínálnak a vízbe csobbanáshoz. A csúszós élmények utáni pihenéshez, fürdőzéshez három strandmedence és sodrófolyó kínál lehetőséget, minden korosztály számára. A kisgyermekek további szórakoztatását biztosítja a mini csúszda, a vízi vár és a fajátszótér. A strand területén megjelenő élethű nagyságú állatok az Aquapark medencéiben is láthatóak, melyek a kellemes élmények szimbólumaként maradhatnak meg nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek emlékezetében is.

Aqua-Palace

Az Aqua Palace fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat és sokszínű, fürdőzéssel egybekötött programokat kínál. Az Aqua Palace-ban a fürdőzési és sport lehetőségek mellett, tágas szauna részleg is igénybe vehető, ahol finn, infra és gőz szaunák, merülő és Kneipp medence,  bőséges masszázs kínálat, fodrász, pedikűr, manikűr és nem utolsó sorban vendéglátó egységek széles sora várja a vendégeket. A komplexum egyedi szolgáltatásokat is kínál a vendégek számára, melyek közül kiemelkedik a privát fürdő és a relax szoba. Az élményfürdő elkülönítve biztosít szórakozást a felnőttek és a gyermekek részére. Külön szint lett kialakítva a gyermekek számára, ahol a teljesség igényének megfelelően medence, csúszda, gyermekjátszó, szoptató és pelenkázó, bébi úsztató, ugra-bugra és gyermekpihenő is rendelkezésre áll. A gyermekek kiemelt vendégei a hajdúszoboszlói élménypalotának. A számukra kialakított szolgáltatások biztonságosak, valamint a tervezés során a gyermekek igényeit és a szülők elvárásait is figyelembe vették.

A fürdő földszintjén kialakított 8db tematikus medence a különböző korok és kultúrák szimbólumainak megjelenítésével kalauzolja a vendégeket a fürdőzés különböző kultúráinak világába.

A fürdőzés mellett az Aqua Palace szolgáltatási palettáján kiemelt szerep jut az a csúszdáknak is. A legmagasabb csúszda, mely két emeletet is átölel több mint 8 méter magas és teljes hossza meghaladja a 74 métert. Ezt a csúszdatípust csak az idősebb gyerekek és felnőttek próbálhatják ki, de a fiatalabb vendégek részére is biztosított ez a fajta szórakozási lehetőség.

A komplexum másik része a szörf épület, mely a neve által is utal jellegzetességére. A szörf medence a sportolás iránt érdeklődőknek biztosít lehetőségeket. Az aktív programok, mint például a fallabda, a ping-pong, a spinning tovább színesítik az Aqua Palace élményfürdő kínálatát és a további szervezett mozgás programok is ezt a célt szolgálják. A szakember által irányított mozgásprogramok között szerepel még az Aqua Fitness is mely kortól független vízi sport és hatékonyságát gyakorlati tapasztalatok is igazolják.

Fakultatív programajánlónk letöltése