Erdőspuszta

close
Tájékoztatás a korona vírussal (COVID-19) kapcsolatos intézkedésekről


Tisztelt Vendégeink!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** a körülményekhez és a 168/2020. (IV. 30.) kormányrendelethez maximálisan igazodva várja Vendégeit!

A jelenlegi világméretű járványügyi helyzetre reagálva az Erdőspuszta Club Hotel**** vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

A szálloda egész területén fokozott higiéniai óvintézkedéseket vezettünk be (pl. közös használatú helyiségek, terek naponta többszöri takarítása, fertőtlenítése, éttermi felszerelések folyamatos tisztán tartására kiemelt figyelmet fordítunk, valamint a szálloda több pontján, mindenki számára hozzáférhető fertőtlenítő folyadékot helyeztünk el).

A wellness részlegünkbe kizárólag előzetes bejelentkezést követően, kültéri napágyakon, időjárás függvényében, korlátozott létszámban tudjuk fogadni Vendégeinket!
Egyéb szolgáltatásaink (lovaglás, pusztakocsi, horgászat, bicikli, csónak/vízibicikli, dodgem, 9D mozi, konditerem, foci és teniszpálya) továbbra is elérhetőek, mivel a szabadban, 1,5 méter távolságot betartva végezhetőek.

Fenyves Vendéglőnk terasza megnyitott!
Az asztaltársaságok közt 1,5 métert tartva, fokozott higiéniai intézkedésekkel biztosítunk lehetőséget asztalfoglalásra.
Az étterem benti részében kizárólag mosdóhasználatra és elviteles ételek átvételére és fizetésére van lehetőség!
Nyitva tartás minden nap 12 és 22 óra között.

A kialakult helyzetre való tekintettel éttermünk ételkiszállítás formájában továbbra is szeretne gondoskodni a kulináris élményekről. Konyhánk továbbra is főleg az Arbo tanyánkon nevelkedett állatok húsának felhasználásával készíti el az asztalra kerülő ételeket.
Az ételrendelés hétfőtől vasárnapig, 10 és 21 óra között érhető el.
Felszolgáló kollégánknál, aki házhoz viszi a rendeléseket, lehetőség van bankkártyával vagy akár átutalással is fizetni az azonnali jóváírásnak köszönhetően. Ezáltal érintésmentesen is kézhez kaphatja rendelését. További részletekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat bizalommal. Telefonszám: +36 20 2999 444

Szállásfoglalásra a kijárási korlátozás megszűnésével immáron újra van lehetőség.
Aktuális csomagajánlataink a http://www.erdospuszta-clubhotel.hu/araink/csomagajanlatok/ linken megtekinthetőek.

További információkért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@erdospuszta-clubhotel.hu e-mail címen.

Bízunk abban, hogy a korona vírussal terhelt nehéz időszak mihamarabb elmúlik!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** addig is mindent megtesz az Önök minél teljesebb kiszolgálása érdekében!

Változatlan odaadással és szeretettel Várjuk Önöket!erdospuszta_promo

Az Erdőspuszták Debrecentől alig néhány kilométerre keletre, félkörívben húzódnak. A környéken lakók kedvelt kirándulóhelyévé vált csodálatos természeti környezet jellegzetes nyírségi táj, futóhomokdombokkal, homoki tölgyesekkel, rétekkel. A város a XIV. század második fele és a XVIII. század vége között szerezte az erdőbirtokokat, amelyek 1974-től lassanként Debrecen üdülőterületeivé váltak. A Debreceni Erdőspusztákon tett túra, kirándulás kiváló lehetőség a kikapcsolódásra, pihenésre, valamint a táj őshonos növény- és állatvilágának megismerésére.

Az Erdőspuszták kiemelt látnivalói:

Ördögárok

Az Erdőspuszták területén található az Ördögárok néven elhíresült sáncrendszer több darabja, amit a III. század környékén a szarmaták építettek.

Erdőspusztai Tájház

Bánkon található az 1982-ben épült Erdőspusztai Tájház, ahol a Déri Múzeum anyagából rendezett, az Erdőspuszták növény- és állatvilága, madár- és kisemlős faunája című kiállítás, és az Élet az Erdőspusztán című kiállítás várja a látogatókat. A tájház körüli gondozott parkban a Hajdú-Bihar megyei fafaragótáborban készült alkotásokat helyezték el, köztük Szent István szobrát és egy haranglábat. A bemutatóház mögötti székely kapun léphetünk be az arborétumba, ahol 3 kilométer hosszú tanösvény mutatja be a táj honos élővilágát. Érdekessége az erdeifenyők között álló kilátó, és a vákáncsos tanya, mely az erdőművelésből élő vákáncsosok lakóhelyét, mindennapjait ismerteti meg a látogatókkal. Az erdőspusztai látnivalókat igény szerint színes videofilmen és hangosított diasorozatokon is levetítik az érdeklődőknek. A bemutatóház udvarából a székely kapun keresztül léphetünk a 15 hektáros füvészkertbe, amely elsősorban fajtagyűjtemény: lombos-, fenyő-, és cserjefélékből áll. Az arborétum a különböző földrajzi térségekben őshonos fákat, növényeket tárja elénk angolparkrendszerben. Feladata a tájon megtalálható erdőtípusok bemutatása, az állománynevelési eljárások ismertetése. Az egyes fafajok 0,5-0,8 hektáron kerülnek telepítésre. Az arborétum fejlesztése 1975 óta folyamatosan halad. A tájház egész évben, minden nap látogatható. A közelben fekvő Mézeshegyi tavak kiváló horgász- és pihenőhelyek.

Fancsikai tavak

Az Erdőspusztai tavakat, így a Fancsikai víztárolókat is az 1970-es évek elejétől hozták létre a vízrendezés következtében katasztrofálisan lesüllyedt talajvíz pótlására. Fancsikán játszótér, rönkvár és zöld gyep várja a gyerekeket, három horgásztó a felnőtteket, s kilátó a tájban gyönyörködőket. A terület autóval és kerékpárral egyaránt megközelíthető.

Hármashegyalja

A Debrecentől 17 kilométerre fekvő terület elsősorban pihenőközpontként funkcionál. Elnevezésének magyarázata, hogy a szél alakította homokbuckák olyan magasak, hogy hegynek nevezték el az emberek. A kirándulóhely legkiemelkedőbb pontján 157 méteres tengerszint feletti magasságon kilátó épült. A Hármashatárhegyre autóval, illetve az ország egyik legrégibb erdei kisvasútján, a Zsuzsi-vonaton lehet eljutni, mely Debrecenből indul. A vasúttal párhuzamosan kerékpárút is vezet.