Debrecen

close
Tájékoztatás a korona vírussal (COVID-19) kapcsolatos intézkedésekről


Tisztelt Vendégeink!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** a körülményekhez és a 168/2020. (IV. 30.) kormányrendelethez maximálisan igazodva várja Vendégeit!

A jelenlegi világméretű járványügyi helyzetre reagálva az Erdőspuszta Club Hotel**** vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

A szálloda egész területén fokozott higiéniai óvintézkedéseket vezettünk be (pl. közös használatú helyiségek, terek naponta többszöri takarítása, fertőtlenítése, éttermi felszerelések folyamatos tisztán tartására kiemelt figyelmet fordítunk, valamint a szálloda több pontján, mindenki számára hozzáférhető fertőtlenítő folyadékot helyeztünk el).

A wellness részlegünkbe kizárólag előzetes bejelentkezést követően, kültéri napágyakon, időjárás függvényében, korlátozott létszámban tudjuk fogadni Vendégeinket!
Egyéb szolgáltatásaink (lovaglás, pusztakocsi, horgászat, bicikli, csónak/vízibicikli, dodgem, 9D mozi, konditerem, foci és teniszpálya) továbbra is elérhetőek, mivel a szabadban, 1,5 méter távolságot betartva végezhetőek.

Fenyves Vendéglőnk terasza megnyitott!
Az asztaltársaságok közt 1,5 métert tartva, fokozott higiéniai intézkedésekkel biztosítunk lehetőséget asztalfoglalásra.
Az étterem benti részében kizárólag mosdóhasználatra és elviteles ételek átvételére és fizetésére van lehetőség!
Nyitva tartás minden nap 12 és 22 óra között.

A kialakult helyzetre való tekintettel éttermünk ételkiszállítás formájában továbbra is szeretne gondoskodni a kulináris élményekről. Konyhánk továbbra is főleg az Arbo tanyánkon nevelkedett állatok húsának felhasználásával készíti el az asztalra kerülő ételeket.
Az ételrendelés hétfőtől vasárnapig, 10 és 21 óra között érhető el.
Felszolgáló kollégánknál, aki házhoz viszi a rendeléseket, lehetőség van bankkártyával vagy akár átutalással is fizetni az azonnali jóváírásnak köszönhetően. Ezáltal érintésmentesen is kézhez kaphatja rendelését. További részletekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat bizalommal. Telefonszám: +36 20 2999 444

Szállásfoglalásra a kijárási korlátozás megszűnésével immáron újra van lehetőség.
Aktuális csomagajánlataink a http://www.erdospuszta-clubhotel.hu/araink/csomagajanlatok/ linken megtekinthetőek.

További információkért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@erdospuszta-clubhotel.hu e-mail címen.

Bízunk abban, hogy a korona vírussal terhelt nehéz időszak mihamarabb elmúlik!

Az Erdőspuszta Club Hotel**** addig is mindent megtesz az Önök minél teljesebb kiszolgálása érdekében!

Változatlan odaadással és szeretettel Várjuk Önöket!debrecen_promo

Debrecen város története

Debrecen Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, a hajdúk és a reformátusok egyik központja, valamint az Észak-Alföldi turisztikai régió központja. A város neve írott formában először 1235-ben tűnik fel a Váradi Regestrum-féle ítélet-gyűjteményben. A “Debrezun” szó török, esetleg  török-avar eredetű, első birtokosának nevét őrzi, jelentése: éljen, mozogjon. Gyakran a „kálvinista Rómaként”  vagy cívisvárosként is emlegetik. Kelet-Magyarországon  és a Tiszántúlon úgy tartják, ez a város a terület  szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja. Debrecen a napba öltözött város, s amellett, hogy története több mint négy és fél évszázadon át összefonódott a reformációval, számos olyan emléket őriz magában, melyek történelmi jelentőségéről árulkodnak. Épületek sokasága üzen a múltból a jelen emberének.

Már  1361-ben mezővárosi, 1683-ban szabad királyi városi rangot szerzett. Nevét  egész Európában ismerték híres vásárairól és református iskolájáról, kollégiumáról. Történelme során kétszer is  az ország fővárosa volt, így 1848–49-ben, és 1944-ben. Az évszázadok folyamán több tűzvész is pusztította, a második világháborúban szintén jelentős károkat szenvedett. Gazdag kulturális kínálatából kiemelkedik az augusztus 20-i színpompás Virágkarnevál, a Jazz Napok és a magyarul tanulni vágyók által  kedvelt  Nyári Egyetem. Lakosai őrzik hagyományaikat, számos szobrot állítottak híres embereinek, mint például a Kossuth tér, Emlékpark, Nagyerdei Szoborpark.

A főutcát kereskedőházak alkotják ma is, jó részüket fel is újították. Ilyen  a Rickl-ház /Piac utca 39-41./, a Csanak-ház  /Piac utca-Arany János utca sarkán/, az egykori Löfkovics Artúr boltja /Piac utca 38./ és a Kaszanyitzky-ház /Piac utca 57./.

Debrecen  egyik jelképe a klasszicista stílusú, puritán belső kiképzésű Református Nagytemplom, amely a benne található  3000 ülőhellyel az ország legnagyobb református temploma, s ahol ereklyeként őrzik  Kossuth Lajos (1802-1894) karosszékét, aki 1949. április 14-én itt hirdette ki a Habsburg-ház trónfosztását. Kossuth Lajos többször járt Debrecenben: 1948-ban a Piac utca 31. szám alatti ház erkélyéről – amelyet azóta sajnos már lebontottak – mondta el lelkesítő beszédét. A Nagytemplom mögött álló Református Kollégium tekintélyét híres tanárai és diákjai alapozták meg,  így vált  ”az ország iskolájává”. A 180 éves épületben Iskolatörténeti és Egyházművészeti Kiállítás tekinthető meg: egy hagyományos  református iskola berendezése, régi magyar ötvös remekek, csodálatos hímzésű terítők, festett bútorok. Könyvritkaságokat őrző műemlék Nagykönyvtára 500. 000 kötetével az ország legnagyobb egyházi gyűjteménye.

A Nagyerdő a város legkedveltebb parkja, 1939-től Magyarország  első természetvédelmi területe kibővítve állatkerttel, vidámparkkal, csónakázó tóval és botanikus kerttel. Az Aquaticum Gyógy- és termálfürdő  vizével idült ízületi gyulladásokat, reumatikus, nőgyógyászati, porckopásos betegségeket, ortopéd elváltozásokat, idegfájdalmakat gyógyítanak.

Debrecen híres szülöttei:

Csokonai Vitéz Mihály – a felvilágosodás legnagyobb költője

Fazekas Mihály – a Lúdas Matyi írója

Diószegi Sámuel – református lelkész, az első Magyar Füvészkönyv létrehozója

Szabó Magda – író, költő

Kiemelt látnivalók Debrecenben:

 • A kálvinista Róma fellegvára a Debreceni Nagytemplom, ahol Kossuth széke is megtekinthető
 • Szent Anna Katolikus Székesegyház
 • Református Kistemplom
 • Az ország iskolája, a Református Kollégium múzeuma és nagykönyvtára, ahol helyet foglalhatnak az 1848-as kormány minisztereinek helyén
 • A Déri Múzeum, amely nemcsak Debrecen, de az ország büszkeségét képző Munkácsy trilógia monumentális festményeit őrzi, parkjának Medgyessy szobrai elnyerték a párizsi világkiállítás nagydíját
 • A MODEM galéria, hiszen az élet véges a művészet örök. Modern és Kortárs Művészeti Központ.
 • A Líciumfa, mely a reformáció kézzel fogható bizonyítéka
 • A romantikus stílusú Csokonai Színház, a debreceni “Sóhajok hídja” mellett
 • A Medgyessy sétány, a Békás-tó és a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában Debrecen nagyjaival, valamint a Nagyerdei Kultúrpark Állat – és Növénykertjével, vidámparkjával
 • A Debreceni Egyetem főépülete, az arborétummal, francia stílusú hatalmas park szökőkúttal, szobrokkal

Jelentősebb gasztro- és művészeti rendezvények, vásárok Debrecenben:

 • Debreceni Tavaszi Fesztivál – összművészeti fesztivál /március-április/
 • Debreceni Mangalica Napok  /április/
 • Debreceni Mihály napi nagyvásár /május és szeptember/
 • Debreceni Pulykanapok /június/
 • Debreceni Cívis Korzó /július/
 • Campus Fesztivál /július/
 • Debreceni Borkarnevál /augusztus/
 • Debreceni Virágkarnevál /augusztus/
 • Debreceni Jazz Napok /szeptember/
 • Töltött ételek hétvégéje /szeptember/
 • Debreceni Őszi Fesztivál /október/
 • Márton napi libalakoma /november/
 • Debreceni karácsonyi vásár /december/
 • Tankcsapda koncert /december/