Látnivalók

debrecen_promo

Nem véletlen a dal, miszerint “Debrecenbe kéne menni…”, hiszen az ország második legnagyobb városa – alig kétórányi autóútra a fővárostól – egyszerre nyújt feledhetetlen élményt kicsiknek és nagyoknak, akár esik, akár fúj. Méltán nevezik a cívisvárost az Alföld kincsének is, ugyanis rengeteg itt a látni, tenni, és az ízlelni való.

Debrecen az Erdőspusztától alig pár kilométerre található, ahol egyszerre élvezhető a nagyvárosi élet lüktetése és a friss levegővel párosuló csend nyugtató érzése. Itt nem csak a mélyből feltörő 63 °C-os, főként mozgásszervi és nőgyógyászati problémákat gyógyító termálvízben, vagy az ország első trópusi hangulatot idéző, 12 csúszdával és számos élményelemmel rendelkező fedett élményfürdőjében merülhetünk el, hanem a művészeti alkotások sokszínűségében is. Komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, kulturális és gasztronómiai programok várják a szórakozni vágyó látogatókat egész évben.

Aki egy kellemes, vérpezsdítő kalandra vágyik, az az Erdőspuszták gyalog- és kerékpártúráin, valamint az UNESCO világörökség részeként is elismert Hortobágy nyújtotta pusztavilág ökotúra útvonalain fedezheti fel a környék természeti csodáit. Az 5 földrész mintegy 1500 állatát bemutató állatkert, a Pusztai Állatpark, a Malomházai vadaspark egyedülálló élményeket tartogat a természet kedvelőinek.

A környék látnivalóit a Zsuzsi vonaton, vagy a Hortobágy halastavi kisvasúton utazva is felfedezhetik az utazók. Mozgás után pedig édes a pihenés, főként, ha az pihentető-ellazító wellness kezeléssel, kényeztető masszázzsal és egy hamisíthatatlan alföldi gasztro élménnyel párosul. Hogy kerek legyen a nap, mi lehetne jobb befejezés, mint egy szórakoztatató színházi délután a Vojtina Bábszínházban, vagy egy nagyszerű darab a Csokonai Színházban. Élje át, ízlelje meg, szeresse meg Ön is az Alföld kincseit!