Minden a miénk!

Első hely az éremtáblán, a magyar úszósport 75. aranyérme, minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki szereplése – ez Debrecen 2012!

Amit reméltünk, valósággá vált: arany-ezüsttel hoztuk el a 400 vegyest (Cseh Laci-Verrasztó Dávid) és a 200 pillangót (Hosszú Katinka-Jakabos Zsuzsa), 400 gyorson Risztov Évi centikkel lemaradt a bronzról, ám így is óriási dolog a negyedik hely (Kapás Bogi ötödik), női vegyes váltónk hatodikként zárt, slusszpoénként pedig jöttek a srácok, Bernek Peti, Gyurta Dani (-0.01 másodperccel váltott, azaz egy századdal előbb ugrott el, mint ahogy Bernek beért, de ez a 0.03-as tűréshatáron belül van), Cseh Laci és Kozma Doma, és úsztak egy bődületes országos csúcsot, bónuszként pedig kvalifikálták magukat a londoni olimpiára! Így végül 9 arannyal, 10 ezüsttel és 7 bronzzal zártunk, így mostantól a debreceni minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki szereplése (a korábbi az 1954-es torinói volt: 8-6-3). Láss csodát: elsők lettünk az éremtáblán, ami elképesztően nagy siker! Az úszósportnak irdatlan lökés ez a szereplés, pláne, hogy a köztársasági elnök után a vasárnapi diadalmenetet végignézte Orbán Viktor miniszterelnök is. Tudjuk, a 26 érmet nem lehet matematikai alapon konvertálni olimpiai medáliákra – ám elég jó előjel London előtt. Köszönet a szurkolásért, köszönet azért, hogy vagy az uszodában, vagy lélekben a tévék előtt az úszóinkkal voltatok! Ez a ti sikeretek is – mindannyiunké, az egész országé!

Szállodánk saját sikereként büszkén könyveljük el, hogy club hotelünk is „eredményesen” zárta a 31. Úszó Európa-bajnokságot, hiszen a nálunk vendégeskedő francia, holland és olasz médiaképviselők a sporteseményt követően elégedetten tértek vissza hazájukba, elismerve, hogy a magyar vendégszeretet és gasztronómia méltán messze földön híres. Ígéretük szerint magukkal viszik jóhírünket szerte a nagyvilágban.