Belekóstoltunk: 21 fogás alig 3 óra alatt!

Közel harminc vendég bírálta a Fenyves Vendéglőnk új étlapjának kínálatát.

 

Novembertől teljes fizimiskájában, kívül-belül megújuló étlappal várjuk vendégeinket szállodánk Fenyves Vendéglőjébe, amely kínálkozó lehetőséget kínált számunkra egy nagyszabású ételkóstoló lebonyolítására. Nyitás óta komolyan vesszük és kiemelten kezeljük a vendégeinktől érkező visszajelzéseket, így vendéglátás vezetőink úgy döntöttek, ez alkalommal kikérik törzsközönségünk véleményét is az egyedi repertoár összeállításához, azaz „tesztelik” a kínálatba bekerülő újításokat. Október 25-én este, a „nagy ételkóstolóra” üzleti partnereink és törzsvendégeink mellett a helyi média illusztris képviselői, valamint a HAON-on meghirdetett „Nagy ételkóstoló” játékunk legszerencsésebb résztvevői kaptak meghívást. Az kóstolót jelenlétével megtisztelte a szakmai körökben nagy elismerésnek örvendő Boros László, Venesz-díjas mesterszakács is, aki egyébiránt szaktanácsadója is Fenyves Vendéglőnknek. A kiváló hangulatú estén a közel 30 szigorú „bíra” 21 vadonatúj ételt – köztük hideg és meleg előételeket, hús-, hal-, tészta- és vegetáriánus fogásokat, valamint kiváló desszerteket – kóstolt végig, amelyeket előre meghatározott szempontok szerint értékeltek. A pontozáskor figyelniük kellett az ételek tálalására és látványára, azok ízvilágára, mennyiségére és ár-érték arányára. A vacsoravendégek a fogások mellé éttermünk megújuló borlapjáról válogatott borokból is ízelítőt kaptak.

Mindazoknak, akik kiállták az „embert próbáló” feladatot, és végigkóstolták konyhafőnökünk, Pataki Zsolt által megálmodott különlegesebbnél különlegesebb fogásokat, ezúton is nagyon köszönjük a részvételt, valamint a hasznos tanácsokat és észrevételeket!

A kóstolón készült fotókat honlapunk „Bulifotók” menüpontjában tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 A kóstolón az alábbi fogások kerültek górcső alá:

 

1. Ínyenc kóstoló: füstölt marhanyelv tormahabbal, füstölt harcsa almás zellersalátával, füstölt libamell friss      

    gyümölcsökkel

2. Taco tál

3. Tenger gyümölcsei bruscettával, forró serpenyőben tálalva: roston sült félhéjas óriás zöldkagyló, roston   

    sült királyrák farok, tintahal spirál

4. Mexikói csirke tekercs tortillában, pikáns mártással
5. Sajtcsónakban sült kacsamáj rántott burgonyával, sült hagymával, hollandi mártással

6. Fokhagymával tűzdelt tanyasi kacsamell hagymás kukoricával, tepertős burgonyapürével, saját zsírjának     

    vajas pecsenyelevével

7. Joghurtban sült pulyka steak, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval

8. Parajos sajtban sült csirkemell steak, baconos hordóburgonyával, vajon sült zöldségekkel, camembert-es

    hollandi mártással

9. Bőrében sült csirkemell filé joghurtos jégsalátával, hagymás burgonya chips-szel

10. Pecsenye kacsamell szűz baconos-krémsajtos raguban, blínivel

11. Kasztíliai bárány, sajtba töltött sülthagymás rizottóval, roston sült zöldség nyárssal

12. Marha fajitas

13. Rántott borjúlábszár házi sültburgonyával, remulád mártással

14. Parajos lazac szerpentin, padlizsánnal töltött, baconba tekert cukkinira tálalva, fűszervajban sült    

     vargányával

15. Lepényhal roston sütve, zöldséges quesadilla-val

16. Házi szalonnával sült sertés szűz nyárson, sajttal gratinírozott, tortillába töltött zöldséges rizottóval, házi

     sültburgonyával

17. Konfitált, bordírozott mangalica sült, tepertős burgonyapürével, vajon pirított erdei gombákkal, saját         

      kakukkfüves pecsenyelevével

18. Fűszeres sült zöldségekkel töltött tortilla sajttal grillezve, fokhagymakrém mártással 

19. Joghurtos garnélával dúsított vargányás házi metélt

20. Mogyorókrémmel töltött palacsinta, karamell öntettel

21. Fenyves desszert ízelítő: mézes füge sült palacsintakehelyben, citrom parfé, csoki krém réteslapba

      töltve, vaníliahabbal

 

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk érdeklődésüket új ízeink iránt, és novembertől Önöket is vendégeink között üdvözölhetjük a Fenyves Vendéglőben!